Road to Ibiza 2

Inmiddels nog maar een paar dagen te gaan en dan moeten we er aan geloven, team Schilder goes Ibiza! Met een groep van ongeveer 25 fietsers vertrekken we naar het zonnige Ibiza om daar mee te fietsen met de Vuelta Ibiza MTB. Dit is een 3-daagse mountainbike wedstrijd van totaal 200 km met 4700 hoogte meters. Voor sommige van de groep is alleen het finishen al een uitdaging en sommige gaan voor de beste tijd. Met deze gevarieerde groep fietsers maken we er in ieder geval een ontzettend gave ervaring van, en gaan we allemaal voor het beste resultaat. Via deze weg willen we jullie graag mee nemen met dit avontuur, daarom zullen jullie de komende weken alles kunnen lezen over de verschillende ervaringen en voorbereidingen binnen de groep. Lees hier alles over de ervaringen en voorbereidingen van Ronald. 

 

Helaas bleef, in tegenstelling tot Renee, mijn inbox leeg. Dus dan zelf maar een vliegticket boeken. Ik ben al jaren fanatiek fietser, in mijn schuur vindt je bijna alle soorten fietsen. Ongeveer tien jaar terug besloot ik wat aan de sport te gaan doen, zo ging ik met de buren een rondje fietsen en van 1 keer per week zat ik al snel 3 keer per week op de fiets. Fietsvakanties zijn mij welbekend, zo ben ik al een aantal keer met ‘team Schilder’ naar Italië geweest. Hier hebben we onder begeleiding van Bert (Trentino sports) onwijs gave tochten gereden in de bossen van Italië.

Ik sprak met Emiel over een nieuwe uitdaging waaruit kwam dat Ibiza een mooi nieuw doel zou zijn. Natuurlijk trainde ik al veel op de fiets maar het leek me toch wel handig om ook wat aan de kracht training te doen. In februari zijn we daarom begonnen met het trainen bij Martijn Bakker. Aan de hand van een inspanningstest heeft hij voor ons een trainingsschema gemaakt. Hoewel ik dacht dat ik al aardig fit was viel dit toch wel weer even tegen. Dan merk je dat er toch wel veel spiergroepen zijn die je eigenlijk nooit traint. Samen met Erwin gaan we de uitdaging in Ibiza aan. Ik denk dat we ons goed voorbereid hebben en ik heb vertrouwen dat het goed komt. We gaan, uiteraard, voornamelijk voor ons plezier en de ervaring. Dat we het zwaar gaan krijgen is een understatement. Maar je weet wat ze zeggen: Mee doen is belangrijker als winnen dus we maken er het beste van! We houden jullie via deze weg op de hoogte, dus houdt ons goed in de gaten. Groetjes Ronald